Новости около Лаба

Хей, отдавна не сме те виждали в Лаба, даже и скоро да си бил там. Защо не наминеш да пием по едно Мате и да свършим някаква работа заедно?

  • Вече има wiki.initlab.org, което се попълва малко по малко. Всички желаещи да имат account нека пишат на информация по въпроса и да пишете на ipv6@ludost.net, ако искате да се свържете.
  • Дарихме 11 монитора на организацията “Дари добро – нов живот за старите компютри”, ето и снимка от пристигането им на място
    11058636_1453697038264184_8310041402105885607_n
  • Oрганизираме посещения на Telepoint (telepoint.bg) – единият от независимите datacenter-ове в София, да се покаже как реално изглежда нещо такова. Ако се интересувате от инфраструктура и искате да дойдете, пишете на vasil@ludost.net.
  • След успешния Ардуиновден в лаба организирахме и целодневен Ардуино уъркшоп, опитвайки се да конструираме автоматична напоителна система за отдалечено отглеждане на зеленчуци. Имаш идеи за реализация на подобни проекти? Направи събитие при нас!
  • За DIY аудио общността в София беше организирано еднодневно мини-експо с прослушване на DIY компоненти – източници, усилватели и озвучителни тела. Лекционната се оказа, че почти няма нужда от допълнително акустично третиране за целта, което най-вероятно ще доведе до периодичното организиране на още такива събития и лекции, понеже някои Лабъри вече проявиха интерес. Ето и снимки от събитието!
  • На 04.07.2015 (събота) ще се проведе BurgasConf – техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Третото издание на събитието се организира съвместно с BurgasLab и с подкрепата на Chaos Group. Чакаме те там!
  • Търсим единомишленици да ни помогнат с популяризирането на init Lab! Ако се интересуваш виж тук.
Posted in Без категория

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>